2011. július 26., kedd

Bözödi György: Romlás - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! RomlásA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
Bözödi félreérthetetlenül személyes, szülőföldcentrikus regénye, a Romlás 1940-ben látott napvilágot Budapesten, azóta sem adták ki újból, sem Erdélyben, sem másutt. Tézisregényként, világnézeti regényként is olvasható, egy sorba állítható az erdélyi magyarság sorsát sirató, a nemzet darabokra szaggatását számonkérő regényekkel (Bánffy Miklós Erdély-trilógiája, Nyírő József: Néma küzdelem), és föltétlenül hangsúlyoznunk kell vele kapcsolatban, hogy tágabb horizontú számos korabeli székelykedő, sovinizmussal sovinizmust szembeállító, hasonló témájú alkotásnál. A népi írók stílusával kapcsolatba hozható szikár realizmusa, szociográfiai tényszerűsége korszakos jelentőségű, fő művének tartott Székely bánja c. monográfiájával is párhuzamba állítja. A képzeletbeli Renked mindennapjaiból a 20. század harmincas éveinek székely falujáról, a korabeli fiatal értelmiség szellemi hontalanságáról kapunk megrázó képet. A falu vezetősége nem is a nagypolitika mesterkedései, hanem kisszerű személyi ellentétek miatt románosodik el az emberek egyhangúan, kilátástalanul élik mindennapjaikat, amelyekbe új színt, mozgást csak a falusi bálok visznek, vagy egy-egy házasságtörés nyomán kibontakozó intrikák. A fiatalok nem tevékenykednek, mert nincs munkaterük, nincs hivatásuk, társadalmi szerepük. Az elbeszélésbe lépten-nyomon beékelődő, (Németh László Utolsó kísérlet c. regényciklusához hasonlóan) párbeszédnek álcázott eszmefuttatások életről, hivatásról, szerelemről, társadalmi és nemzeti gondokról, a transzszilvanista eszmekör tarthatatlanságáról szólnak. Ezek az esszéisztikus betétek úgyszólván sűrítve tartalmazzák a harmincas évek fiatal értelmiségének tévhitektől, buktatóktól sem mentes társadalomfilozófiáját. Hitelességre törekvésével a szerző ebben a regényében sem mond egyebet, mint amit mindenkor vallott: hogy mítoszteremtés és ábrándok helyett a tények erejével lehet érvelni leghatásosabban. ISBN: 973-665-050-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Az aukció vége: 2011-07-28 15:04
. Bözödi György: Romlás - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Fontos